Yogacentrum Bunnik


Ik ben Carin Hoogstraten en eigenaar van Yogacentrum Bunnik. Ik organiseer al meer dan 28 jaar activiteiten in Yogacentrum Bunnik. Ik startte in 1996 met het geven van lessen Kashmiryoga in dit centrum.

Mijn passie is het geven van yogalessen aan verschillende groepen cursisten (mensen met een fysieke beperking, kinderen, zwangeren en ouderen met geheugenproblemen). Kortom iedereen kan bij mij de yogalessen volgen. En nu ook via Whatapp en FaceTime.

Ik vind het een uitdaging om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met yogaoefeningen. Ik stem de oefeningen af op de mensen in de groep en kijk naar hun fysieke mogelijkheden zodat iedereen de mogelijkheid heeft om de yogaoefeningen mee te doen.

De kern van Kashmiryoga is dat de oefeningen niet vanuit de spieren worden gedaan maar vanuit het tastgevoel. Door het tastgevoel in te schakelen, leer je naar het lichaam te luisteren en is er geen nadruk op presteren. De kunst van het voelen staat voorop. Het is een meditatie in beweging.

Ik geef al ruim 28 jaar yogales. Willie Deiman en Koos Zondervan hebben mij geïnspireerd om mij te richten op Hatha Yoga volgens de traditie van Kashmir.

De opleiding tot babymassagedocent volgde ik bij centrum Holos.

Zie voor meer informatie over de lessen: lesrooster en beluister de luisterlessen.

Of lees het artikel in Yoga Internationaal september 2020 Artikel Yoga Internationaal